Megérett a meggy...

  • 2016.07.08.
  • 6

Meggyes piskóta4 tojás, 12 dkg cukor. 12 dkg margarin, 18 dkg liszt, 1 sütőpor, magozott meggyA tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a cukorral és félig olvasztott margarinnal kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Közben a fehérjéket elverjük és óvatosan a tésztához keverjük. Szilikonos tepsibe tesszük és rászórjuk a meggyet. 180 fokon szép pirosra sütjük.Meggyleves vagy főzelék?Kb 1 kg meggy, szegfűszeg, fahéj, 4-5 ek cukor, kb 2 dl tejföl, fél cs.vanília pudingpor vagy 1-2 ek étkezési kukoricakeményítőA meggyet a fűszerekkel és a cukorral feltesszük főni, ha már szép piros a leve akkor behabarjuk a keményítős tejföllel. Felforraljuk megvárjuk, amíg besűrűsödik. Jól lehűtve tálaljuk.Nekem általában túl sűrűre sikeredik, ezért néha főzeléknek hívja a családom.Habos meggyes pite6 tojás, 40 dkg liszt, 15 dkg margarin, kb 0.5 dl tej, 1-2 ek cukor, fél cs élesztő,Magozott meggy, 100 g darált dió vagy mogyoró, mandula 20 dkg cukorA tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét félre tesszük a süti tetejére.A sárgájákat a cukorral
az olvasztott vajjal és tejben felfuttatott élesztővel, liszttel megdagasztjuk. fél órát letakarva pihentetjük.Tepsibe tesszük és villával megszurkáljuk, 180 fokon elősütjük. Megszórjuk a magozott meggyel és a mogyoróval rásimítjuk a cukorral elkevert keményre felvert fehérje habot. Addig sütjük amíg a hab szép színt kap.

Címkék

Levesek Meggy Sütik