Húsvéti gasztroblogger kampány receptjei: Kacsamell whiskeyvel pácolva, narancs - alma salátával

  • 2016.03.23.
  • 7

Kihívást éreztem, hogy induljak a Hegyvidék Bevásárlóközpont Húsvéti gasztroblogger kampányában. Elmentem a Hegyvidék Bevásárlóközpontba
körülnéztem, bevásároltam, és megelégedve indultam haza főzni, sütni. Alig vártam, hogy kipróbálhassam az ott vásárolt alapanyagokból az étel készítést. A második étel természetesen a kacsamellből készül, salátával.Kacsamell whiskeyvel pácolva, narancs - alma salátávalHozzávalók 1 szép kacsamell, 1 dl bourbon whiskey, 1 ek méz, tört borókabogyó, parajdi só, rozmaring, rózsabors, szegfűborsA kacsamellet megmosom, szárazra törlöm, bőrét beirdalom. Kőmozsárban összetöröm a kétféle borsot, borókabogyót, a sóval, hozzáöntöm a whisky-t, mézet és a keverékkel bedörzsölöm a mellek mindkét oldalát. Ezután konyhai műanyagtasakba feszesen becsomagoltuk a fűszerekkel együtt (még jobb, ha vákuum fóliázzuk), majd 24 órára hűtőszekrénybe helyeztük.Sütés előtt 1/2 órával kiveszem, hogy szoba hőmérsékletű legyen.Egy nagy serpenyőt felforrósítok, bőrével lefelé beleteszem a kacsamellet és magas lángon pirosra sütöm, 8-10 perc alatt. Ha nagyon sok zsír sült ki belőle, leveszek annyit, hogy 2-3 evőkanálnyi maradjon a serpenyőben. Megfordítom a húst, alacsonyra veszem a lángot, rálocsolok egy kevés mézet minden szeletre és 5-10 perc alatt - attól függően, hogy mennyire vastag a hús - készre sütöm.
Kiveszem a serpenyőből és a húst pihentetem legalább 15 percig szeletelés előtt.Saláta ágyon tálaljuk.Narancs alma salátaHozzávalók:1 jégsaláta vagy friss zöldsaláta, 1 alma, 1 narancs, olíva olaj, balzsamecet 1 ek mézA salátát apró darabokra tépkedjük, az almát és a narancsot kis kockákra vágjuk. Az olíva olajat a balzsamecettel krémesre keverjük, mézzel ízesítjük. az öntetet salátára csorgatjuk finoman összekeverjük. Érdemes fél órával hamarabb elkészíteni hogy az ízek összeérjenek.A kacsamellet a MészárSteaknél szereztem be. A zöldségeket, gyümölcsöket a jól felszerelt provence-i Primagora zöldségesnél és a kiegészítőket, különlegességeket pedig a Delizia Gourmetnál.