Apósom 80. születésnapjára készült torta

  • 2016.02.09.
  • 2

Alap: mandula torta: 6 tojás, 15 dkg darált mandula, 6 ek cukor, pici sütőpor és szódabikarbónaEgy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük majd beletesszük a diót a pici sütőport és szódabikarbónát. A felvert tojásfehérje habot beleforgatjuk.A tortaformába simítjuk kicsit megrázogatjuk hogy mindenhová jusson a tészta. Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.Ha kihűlt kettévágjuk és megkenjük a túrókrémmel.Töltelék: 0.5 kg krémes túró, 2 egész tojás, 1 egész citrom héja, 5 ek cukorA hozzávalókat habosra keverjük és a torta közepébe egyenletesen elkenjük.Kerítés: 11 csomag KitKat csoki, kevés olvasztott étcsoki
A tortaformát kikapcsolva a legnagyobbra állítjuk és visszahelyezzük a tortára, körberakjuk a KitKat csokikkal. Az étcsokit megolvasztjuk és óvatosan a torta és kerítés közé csorgatjuk.Amiben malacok úsznak: mousseHozzávalók: 4 tojás, 18 dkg étcsokoládé, 12 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 3 evőkanál feketekávé, 2 evőkanál rum vagy konyak nekem rum volt itthon.A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a konyakot, majd a habüstöt gőz fölé helyezve, további 3-4 percig keverjük. Amikor fölmelegedett, az üstöt jeges vízzel félig teli edény fölé tesszük és újból 3-4 percig keverjük, amíg kihűl és majonéz állagú lesz. Másik edénybe tesszük a széttördelt étcsokoládét a kávéval együtt, és gőz fölött felolvasztjuk. Apránként hozzákeverjük a hideg vajat. Amikor krémes állagú, belekeverjük a tojáskrémbe. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. 1-2 órára lehűtjük.Ezután óvatosan a torta tetjére öntjük és belehelyezzük az úszkáló marcipán malackákat.