Gasztrobloggernek lenni jó!

  • 2013.06.26.
  • 6




Ismét meghívást kaptunk Wang mesterhez, ahol egy kitűnő vacsorán vettünk részt.Wang mester teljes megújulása
Az immár 20
éve Magyarországon élő kínai sztárszakács és étterem tulajdonos, Wang mester teljesen átszervezi étterem-portfólióját Magyarországon. Éttermei az elmúlt évtizedben Magyarország legjobb kínai éttermei közé tartoztak/tartoznak, számos szakmai elismeréssel.
2013. június 29-én örökre bezárja kapuit a Telepy utcai étterem, míg 2013. július 1-től – 2013. szeptember 1-ig bezár a Gizella utcai intézmény is. Utóbbit teljesen átalakítja Wang mester – a belső enteriőr, az asztalok, az ételek, de még az evőpálcikák is – teljesen megújulnak, valamint középen egy nyitott konyha
is kialakításra kerül, hogy mindenki szeme láttára készüljenek a remek kínai ételek.
A hely továbbra is a pekingi-hunani-ujgur-szecsuáni tartományok ételeit kínálja majd, viszont az eddig kapható ételek nagy része átalakul. “Úgy gondoltam, hogy ideje egy újabb minőségi fokot megugrani, és egy még elegánsabb kínai éttermet létrehozni Magyarországon”- mondta el Wang mester. “Örülök, ha a kínai konyha- és 5000 éves kultúra újabb helyen kerülhet bemutatásra – minőségi alapanyagokkal, új ételekkel” – tette hozzá.
További terv: újabb koncepciójú Wang étterem a láthatáron
A Gizella úti étterem teljes megújulásával párhuzamosan Wang mester egy másik, vadonatúj étterem koncepciót is szeretne itthon megvalósítani. Az új hely a “Best of China” koncepciót követi magas éttermi színvonalon, ahol
- ellentétben a Gizella úti étteremmel– itt Kína Univerzum összes szegletéből kínálnak remekműveket, de csakis a legjobbakat. Az új hely vélhetően Budapest 5. kerületében kerül kialakításra.
A Telepy utca ételeit a “Best of Telepy” rendezvénysorozat keretein belül búcsúztatták a sajtó képviselői, és gasztronómiai bloggerekLeves*Si-Chuan csípős, savanyú levesÉtelek* Kínai húsos táska* Ízletes sertésfülfalatok* Száznapos tojás zöldpaprikával* "Ko shui fei pian", azaz a szupersztár ökörszív & pacal kombó* Étvágygerjesztő zellersaláta* fekete-fafülegomba-saláta* Gong-bao királyrák* Pekingi hagymás csirke* Dong Po sertésköröm barna szószban párolva*Ég és Föld oldalas* Csirke "Ge shan" módra* Ma-po tofu* Sült báránydarabkák* Wang mester pirított tésztája* Kínai jázmin rizsDesszertek*Kókuszos rizstésztagombóc*Édes kínai kenyérTovábbi Info:Lucullus BT, Wang mester szakmai együttműködő partnereWeb: www.lucullus.huBlog: http://lucullus.blog.huFace: www.facebook.com/lucullusbtTel: +3620 240-8530