Kókuszos mandulatej

  • 2016.11.19.
  • 3

Magtej mandulából és kókuszreszelékbőlMilyen jó, ha az ember lánya felnő és felnőttek a barátnői :)Ma délelőtt Nóra lányom barátnőiével elmélkedtünk, hogy miből lehet növényi tejet készíteni, mandula, mák, dió, kókuszreszelék, stb... Azt mondták, hogy ehhez növényi tejkészítő gép kell, különben biztos nagyon macerás. No akkor csináljunk egyet, meglátjátok, hogy milyen egyszerű... jó de miből készítsük? Van itthon dió, mandula, kókuszreszelék..Kettőből nem lehetne? Dehogynem! Micsoda jó ötlet... :) legyen mandula és kókusz...hozzávalók: mandula és kókuszreszelék (a háttérben a mandulás kókuszgolyó)
vagyis:14 dkg mag (mandula és kókuszreszelék kb fele fele arányban)1 liter vízszűrő (vagy szűrőzsák, vagy egy nyeles konyhai szűrő, nagyon finom szűrő felülettel)KókuszreszelékmandulaA magokat a vízbe tesszük és simára turmixoljuk.Trükk: először csak 1/2 liter vízzel, hogy minél simább legyen. Utána mehet bele a többi víz.Ezután a fehér folyadékot beleöntjük a szűrőbe vagy szűrőzsákba, és kinyomkodjuk a levét.Ami kijön, az a tej. Jelen esetben kókuszos mandulatej.Peti fiam azt mondta rá, hogy finom, mert egyszerre lehet érezni a mandula és a kókusz ízét :) igaza is van :) Ami visszamarad, az a pép, nagyon finom, sok mindenre fel lehet használni. Ez a pép kókuszos és mandulás, rögtön jön az ötlet, csináljunk belőle raffaello golyót.A fotója itt van, a recept a következő blogbejegyzés lesz.