Tökmagos – hajdina csírás fasírt falatkák répás káposztasalátával

  • 2013.04.12.
  • 2

Amikor elkezdtem nyers ételeket enni, a főételek receptjei hiányoztak a legjobban. Találtam mindenféle kence meg szósz recepteket, de nem tudtam, hogy ezeket mivel, hogyan és mikor egyem. Egy tál olyan ételre vágytam, ami hasonló az eddig megszokottakhoz, és lehet késsel-villával enni. (ez utóbbi azért volt fontos, mert egy idő után nagyon untam, hogy a legtöbb zöldséget és gyümölcsöt kézből ettem, és végre egy tál ételhez leülni, evőeszközzel enni felemelő érzés volt)Ez a fasírt a körettel egy komplett főétel, mit egyszerű elkészíteni, ugyanakkor finom, laktató, teljes értékű étel. A csírák nagyon fontos alapanyagai nem csak a nyers táplálkozásnak. Ha lehet, csíráztassatok otthon, szerintem nagyon egyszerű.HAJDINA CSÍRÁZTATÁSRETEKMAG CSÍRÁZTATÁSÉs ha megvan a csíra, a következő kérdés az, hogy hogyan együk a csírákat, milyen formában. Igen, szórjuk levesbe, tegyük salátába, tegyük szendvicsbe...Más formája is van például a hajdina csíra felhasználásának, nagyon finom fasírt készíthető belőle! Olajos magot mindig tegyünk hozzá, és finom zöldségeket!Hozzávalók: 2 evőkanál tökmag,4 evőkanál hajdina csíra, 1 sárgarépa,½ lilahagyma vagy 2-3 szál újhagyma,1 evőkanál hidegen sajtolt olaj,só, bors, pirospaprika, kevés petrezselyem zöldje a tálaláshoz csírák, zöldségek A hozzávalókat konyhai robotgépben finom, formázható masszává dolgozzuk. Kézzel kis golyókat készítünk belőle, és aszalógépben (vagy langyos sütőben) 1 óra alatt „megszikkasztjuk”.Akkor jó, ha kívül már száraz, de belül puha. Még melegen tálaljuk. a körethez: ½ fej káposzta, 1 sárgarépa, pár levélke petrezselyem zöldje, 1 evőkanál citromlé,csipet só, kiskanál agavé szirup (vagy más édesítőszer)A káposztát és a sárgarépát az ízesítőkkel együtt konyhai robotgépben morzsásra aprítjuk. Megkóstoljuk, és ha rendben van, már fogyaszthatjuk is.Sok csírával, saláta levelekkel együtt tálaljuk.