Rakott pappardelle

  • 2015.03.05.
  • 6

Az egyik bevásárlóközpontban olyan csodás pappardelle tésztát vettem, mintha frissen készült volna. Na jó, a frissen
készült tésztának nincs párja, ezt tudom. Anyai nagymamám maga gyúrta a tésztát és bámulatos gyorsasággal vágta fel, és majdnem tökéletesen egyforma volt minden szál. Kár, hogy akkor még nem érdeklődtem a sütés-főzés iránt. Ma már sokunknak egyszerűbb levenni a boltok polcairól a száraztésztát és azt kifőzni. Ha sok időm lesz, biztos, hogy magam fogom készíteni frissen a tésztát.A recept a Kifőztük februári számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen. Rakott pappardelle Hozzávalók: (4 személyre) 30 dkg darált sertéshús 20 dkg sárgarépa 20 dkg cukkini 1 kisebb fej vöröshagyma 1 evőkanál olaj 15 dkg mascarpone 1 marék petrezselyem 1 marék metélőhagyma egy kevés rozmaring 25 dkg pappardelle tészta őrölt bors só 15 dkg reszelt mozzarella sajt A vöröshagymát és a cukkinit kockára, a sárgarépát karikára vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzárakjuk a darált húst, fehéredésig sütjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Pár perc után hozzátesszük a zöldségeket és a zöld fűszereket, kevés vizet aláöntve addig pároljuk, amíg a zöldségek még roppanósak maradnak. Levesszük a tűzről és összekeverjük a mascarponével. Közben sós vízben a csomagoláson lévő utasítás alapján al dente keménységűre főzzük a tésztát, leszűrjük és félretesszük. Egy tűzálló tál aljára terítjük a tésztát, arra halmozzuk a zöldséges masszát, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben, 170 fokon 15-20 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz a sajt a tetején