Spenótos, túrós kosárkák

  • 2015.01.04.
  • 0

Igazából ez a recept a szilveszteri asztalra készült, de még nem volt időm postolni. A receptet azonban már többen látthattátok, mert a Kifőztük januári számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.Frissen kisütve nagyon eteti magát, aki szereti a spenótot, nem fog csalódni benne.Spenótos, túrós kosárkák Hozzávalók: (20 db mini muffin formához) a tésztához: 12,5 dkg liszt 7,5 dkg vaj 12,5 dkg túró 2 tojás só a töltelékhez: 15 dkg spenót (fagyasztott is lehet) 5 dkg reszelt mozzarella sajt 5 dkg mascarpone 5 dkg túró 3 tojás kevés vaj őrölt bors só Elkészítés: a tésztához valókat gyors mozdulattal egynemű tésztává gyúrjuk és fóliába csomagolva legalább 1 óra hosszára hűtőbe tesszük. A tésztát ½ cm vastagra nyújtjuk, hullámos szélű szaggatóval kiszaggatjuk és a muffin sütő mélyedéseibe tesszük. Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket. A vajon megdinszteljük a spenótot és hagyjuk kihűlni. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és megtöltjük vele a tésztakosarakat. Előmelegített sütőbe toljuk be sülni, 170 fokon sütjük kb 20-25 percig. Rácson hagyjuk kihűlni.