Gombás, cukkinis fusilli

  • 2015.01.13.
  • 4

Ha valami gyors ételt szeretnék készíteni időhiányból adódóan, akkor valamilyen tésztás étel jut eszembe. Amíg fő a tészta, addig el lehet készíteni a szószt hozzá. Most gombás, cukkinis fusilli készült, amely gyorsan elkészíthető és nagyon finom.A recept a Kifőztük januári számában jelent meg, amely továbbra is ingyen
letölthető innen. Gombás, cukkinis fusilli Hozzávalók 4 személyre 15 dkg füstölt szalonna 30 dkg csirkemell 1 kicsi fej vöröshagyma 20 dkg csiperkegomba 20 dkg cukkini 1 póréhagyma 1 evőkanál olaj 2 dl tejszín őrölt bors só 20 dkg fussili tészta Elkészítés: a füstölt szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. A csirkemellet, a gombát és a cukkinit kisebb darabokra, a póréhagymát karikára vágjuk. A szalonnát, a vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk tovább. Egy kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzátesszük a gombát, a cukkinit, a póréhagymát és addig pároljuk együtt, amíg minden meg nem puhul. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, a végén hozzáöntjük a tejszínt és egyet forralunk rajta. Közben kifőzzük a tésztát a zacskón lévő utasítás alapján és azzal tálaljuk a gombás, cukkinis csirkét.