Aszalt szilvás, baileyses kuglóf

  • 2014.12.02.
  • 9

Régen készítettem kuglófot, épp itt volt az ideje. A kedvenceim kerültek bele, aszalt szilva, Baileys, mandula, kókuszliszt na és egy kevés csokoládé. A kész kuglóf pedig úgy néz ki, mint egy havas tetejű házikó :-) Azt hiszem az ünnepi asztal része is lehet.A recept megjelent a Kifőztük decemberi számában, amely továbbra is letölthető innen.Aszalt szilvás, baileyses kuglóf Hozzávalók:
25*13*10 cm-es szilikon formához 5 db tojás 15 dkg cukor 15 dkg vaj 10 dkg kókuszt liszt 10 dkg liszt 5 dkg darált mandula 1 vanília kikapart magjai 10 dkg aszalt szilva 1,5 dl Baileys likőr 3 dkg süthető csoki csepp 6 gr sütőpor tetejére porcukor (el is hagyható) Elkészítés: a tojásokat habosra keverjük előbb a cukorral, majd a megolvasztott, lehűtött vajjal. A lisztet összevegyítjük a kókusz liszttel, a darált mandulával, a sütőporral, a vanília kikapart magjaival és a tojásos masszába öntjük. Az aszalt szilvát kisebb darabokra vágjuk, a csoki cseppekkel és a Baileysel együtt szintén belekeverjük a tésztába. A szilikon formába töltjük, előmelegített sütőben, 170 fokon sütjük kb. 50 percig (tűpróba). A formában hagyjuk kihűlni, akkor könnyebben kijön belőle. Tetejét porcukorral szórhatjuk meg.