Diós nutellás amerikai palacsinta

  • 2014.11.14.
  • 4

Mostanában többször készítettem ilyen amerikai palacsintát. Vettem egy szilikon formázót, amit a teflon serpenyőbe lehet tenni és ilyen kis formás palacsintákat lehet sütni vele. Ebben a szilikon formában lehet tükörtojást is sütni, ki is fogom próbálni.Nem csak nutellával tölthetjük meg, használhatunk bármilyen krémet hozzá. A recept megjelent a Kifőztük novemberi számában, amely továbbra is letölthető innen.Diós nutellás amerikai palacsintaHozzávalók:
(nagyságtól függően kb.14 db)20 dkg liszt 3 tojás 4 dkg vaj 5 dkg darált dió 3 dkg cukor 1 dl tej 1 dl tejszín csipet só 1 narancs leve és lereszelt héja 1 teáskanál sütőpor a töltelékhez: nutella (házilag készült így)Elkészítés: a tojásokat habosra keverjük előbb a cukorral, majd a megolvasztott, lehűtött vajjal, hozzákeverjük a narancs levét és lereszelt héját. A tejet összekeverjük a tejszínnel, a lisztet elvegyítjük a dióval, a sütőporral, majd a tojásos masszával és a tejes tejszínnel jól elkeverjük. A tésztát hagyjuk legalább fél órát pihenni. A szilikon forma átmérője 12 cm, ebben sül a tészta úgy, hogy egy kisebb palacsintasütőt kivajazunk, majd beletesszük a szilikon formát és abba adagoljuk a tésztát, mindkét felét megsütjük (forma nélkül is meg tudjuk sütni). Fél centinél ne legyen vastagabb a kisült palacsinta. A palacsintákat kettesével összeragasztjuk a nutella krémmel.