Áfonya fagylalt

  • 2014.08.31.
  • 4

A mai szép időhöz méltóan egy nagyon finom fagylaltot hoztam. A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában, amely továbbra is letölthető innen.Áfonyafagylalt Hozzávalók:25 dkg áfonya 5 dkg cukor 2 dl tejszín (30%) 2 dl görög joghurt 2 dl mascarpone 1 vanília kikapart magjai 0,5 dl víz Elkészítés: az áfonyát a vízzel és a cukorral feltesszük főni. Amikor kissé megpuhult levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt, a görög joghurtot és a mascarponét és az áfonyát összekeverjük. Zárható műanyag edénybe öntjük és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a fagylaltgépbe öntjük és 20-25 perc alatt készre keverjük. Felhasználásig mélyhűtőbe tesszük szintén egy zárható dobozba.