Eper fagylalt

  • 2014.06.14.
  • 2

Az utóbbi évek egyik legjobb vétele egy fagylaltgép volt, noname, de nagyon bevált. Hetente többször is megy, a tartály állandóan a mélyhűtőben van, hogy bármikor lehessen egy kis fagyit keverni. Szeretem a házi készítésű fagyikat, mert tudom, hogy mit eszem , nincs benne semmilyen tartósítószer és nem utolsó sorban, igazi gyümölcs van benne :-)A Még mindig van eper a piacon, nálunk is van még a kertben. Idén rengeteg epret ettünk, a kedvenc gyümölcsöm. Most eper fagylalt készült belőle.A recept a Kifőztük júniusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.Eper fagylalt Hozzávalók :30 dkg eper 5 dkg porcukor 4 dl tejszín 15 dkg mascarpone 1 bio citrom leve és héja Elkészítés:
az epret megmossuk, lecsumázzuk, a citrom héját jól leöblítjük, lereszeljük, a levét kinyomjuk. Az epret, a cukrot, a citrom levét és lereszelt héját turmixgépben pürésítjük. A püréhez hozzákeverjük a tejszínt és a mascarponét. Zárható dobozba tesszük és a a hűtőben jól lehűtjük. Másnap a fagylaltgép tartályába öntjük és 20-25 perc alatt átforgatjuk. Ismét zárható dobozba tesszük és felhasználásig mélyhűtőben tároljuk.