Sült camembert sajt

  • 2012.09.21.
  • 0

Ezt még késő tavasszal készítettem, egy este vacsorára. Olyan sok helyen láttam, hogy mindenképpen szerettem volna kipróbálni. Az inspiráció Mammától, a Dalla cucina per te blog tulajdonosától származik, akinek itt is nagyon köszönöm a segítséget és a receptet:-))Nagyon egyszerű, gyorsan kész, cserébe viszont nagyon különleges ételt kóstolhatunk. Ezt a sajtot én nem szeretem, viszont így sütve nagyon ízlett. Igaz sokféle finomsággal szórtam meg a sajtot. Friss bagett kenyérrel mennyei élvezet lesz.
Sült camembert sajtHozzávalók:1 db fadobozos camembert sajt1 kisebb fej fokhagyma1 kisebb fej lila hagyma1 kis marék rozmaringfrissen őrölt feketebors 1 evőkanál olívaolaj.tetejére: pár szem dió durvára vágva. Elkészítés: a fadobozból kiszedjük a sajtot, a papírból kicsomagoljuk és a sajtot visszatesszük a dobozba. A sajtba egy kés segítségével lyukakat vágunk, majd a fokhagyma gerezdeket belenyomkodjuk. A tetejére szórjuk az apróra vágott lila hagymát, majd megszórjuk egy kis frissen őrölt feketeborssal. Tetejét meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Tetejére még szórhatunk egy kis durvára vágott dió is. Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon 15-20 percet sütjük. Akkor jó, ha a közepe lágy, amit a friss bagettel szépen ki lehet tunkolni:-)