Sonkás, tojásos szendvics

  • 2012.09.10.
  • 7

Ez a recept a Kifőztük szeptemberi számában jelent meg. Az újság továbbra is ingyenesen letölthető innét.Sonkás tojásos szendvicsHozzávalók:5 dkg füstölt comb (sonka)2 dkg vaj3 szál újhagyma1 evőkanál dijoni mustár1 tojássóbors1 szelet camembert sajtzsemlea díszítéshez:
salátalevél, piros húsú paprikaElkészítés: a vajon megpirítjuk a sonkát, majd hozzátesszük a karikára vágott hagymát és együtt pirítjuk. Levesszük a tűzről, a mustárt hozzákeverjük, kivesszük a sütőtálból és hagyjuk hűlni.A visszamaradt zsiradékban tükörtojást sütünk, tetejét frissen őrölt borssal és egy kevés sóval fűszerezzük.Összeállítás: a zsemlét félbe vágjuk és a mustáros sonkát rátesszük az alsó felére, arra a camembert sajtot. Erre tesszük a tükörtojást, amit megszórunk egy kis összevágott salátalevéllel, piros húsú paprikával. A zsemle másik felét ráfordítjuk.