Kesudió grillázs

  • 2013.11.15.
  • 7

Az Édes napokon sikerült találkoznom Praliné Zsuzsival, aki egy sikeres bemutatót tartott a csokoládé színezéséről természetes anyagokkal. Kóstolóval egybekötött bonbon készítés is volt, ott kóstoltam ezt a bonbont, sós mogyoró pralinéval töltött karamellizált fehércsokoládés bonbon.
Annyira megfogott az, hogy a bonbon töltelék finoman roppanós volt, amit én imádok. Ezek után gondoltam én is
kipróbálom, de kesudióval, mert az a kedvencem.Nagyon egyszerű,
ellenben nagyon finom és jól variálható bonbon töltelékként. Régebben
a sós ízt el nem tudtam volna képzelni bonbonban, most az első számú kedvencem lett minden, ami sós és karamellás. Kesudió grillázsHozzávalók:
15 dkg sós kesudió
( vagy mogyoró, dió )10 dkg kristálycukorElkészítés: egy kis lábosba tesszük a cukrot és keverés nélkül karamellizáljuk. Amikor már szép aranybarna színű, akkor hozzákeverjük a kesudiót. A tepsibe sütőpapírt teszünk és kiöntjük a karamellizált kesudiót. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd apróbb darabokra törjük és kisebb adagokban az aprítógépben apróra vágjuk.Zárható üvegbe tesszük és hűtőben tároljuk. Bármilyen krémbe, bonbon töltelékhez fel lehet használni.

Címkék

Grillázs Kesu Dió