Kesudió grillázs
- 2013.11.15.
- 7
Az Édes napokon sikerült találkoznom Praliné Zsuzsival, aki egy sikeres bemutatót tartott a csokoládé színezéséről természetes anyagokkal. Kóstolóval egybekötött bonbon készítés is volt, ott kóstoltam ezt a bonbont, sós mogyoró pralinéval töltött karamellizált fehércsokoládés bonbon.
Annyira megfogott az, hogy a bonbon töltelék finoman roppanós volt, amit én imádok. Ezek után gondoltam én is
kipróbálom, de kesudióval, mert az a kedvencem.Nagyon egyszerű,
ellenben nagyon finom és jól variálható bonbon töltelékként. Régebben
a sós ízt el nem tudtam volna képzelni bonbonban, most az első számú kedvencem lett minden, ami sós és karamellás. Kesudió grillázsHozzávalók:
15 dkg sós kesudió
( vagy mogyoró, dió )10 dkg kristálycukorElkészítés: egy kis lábosba tesszük a cukrot és keverés nélkül karamellizáljuk. Amikor már szép aranybarna színű, akkor hozzákeverjük a kesudiót. A tepsibe sütőpapírt teszünk és kiöntjük a karamellizált kesudiót. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd apróbb darabokra törjük és kisebb adagokban az aprítógépben apróra vágjuk.Zárható üvegbe tesszük és hűtőben tároljuk. Bármilyen krémbe, bonbon töltelékhez fel lehet használni.
A szerzőről
Bonbon mánia
Címkék