Csokoládés-gesztenyés fagylalt amarena meggyel a közepén, csokival a tetején

  • 2013.05.02.
  • 4


Katuci azt ajánlotta, hogy a nyárra nevezzem át a blogomat Fagylalt mániává. Nem is rossz ötlet, ilyen melegben nem nagyon lehet bonbonozni, meg aztán a fagyit jobban kívánjuk. Gyorsan el lehet készíteni és hála
a fagyigépnek finom krémes fagylaltot lehet belőle keverni. Most nem a leggyorsabb megoldást választottam, a végeredmény pedig igazán megérte azt a is macerát :-))A csokoládé mousse recept egy régebbi receptem, az eredet itt található. Ebből most kihagytam a narancsot. Csokoládés-gesztenyés fagylalt amarena meggyel a közepén, csokival a tetejénHozzávalók: a csokoládé mousse fagylalthoz:15 dkg jó minőségű étcsokoládé (75 %-os),1,5 evőkanál vaj,1 evőkanál cukor,2 nagy tojássárgája ,1 evőkanál rum,3+ 1
dl tejszín. a gesztenyés fagylalthoz:25 dkg gesztenyemassza (Maroni)15 dkg mascarpone2 dl tejszín20 dkg amarena meggy befőtt szeszben eltéve a tetejére:
5 dkg jó minőségű étcsokoládé2 g porított kakaóvaj.oldalát díszíthetjük durvára vágott pisztáciával. Elkészítés: először a csokoládé fagylaltot készítettem el. Vízgőz fölött megolvasztottam a csokit, hozzátettem a vajat és hagytam teljesen felolvadni. Egy másik edényben összekevertem a tojások sárgáját a cukorral, 1 dl
tejszínt gyöngyözésig melegítettem, a kikevert tojással összekevertem, szép lassú tűzön kicsit besűrítettem (kb. 15 perc állandó keverés), hagytam hűlni. Ezután
hozzáöntöttem
a csokis vajat és jól elkevertem, beletettem a rumot is. Közben keményre felvertem a maradék
tejszínt és a kihűlt krémmel óvatosan összekevertem. A fagylaltgép tartályába töltöttem és kb. 20 percig kevertettem a géppel. 4 db kicsi kerek fémformába osztottam el a fagylaltot, erre szórtam rá az amarena meggyet, majd betettem a mélyhűtőbe.Utána a gesztenyés fagyalaltot készítettem el. A gesztenyemasszát összekevertem a mascarponével és a tejszínnel, majd a fagylaltgép tartályába téve ezt is jól kikevertettem. Kivettem a hűtőből a formákat és elosztottam benne a gesztenye fagylaltot.Gőz fölött felolvasztottam az étcsokoládét, (ez kb 40 fok), majd addig kevertem, amíg visszahűlt 35 fokra, ekkor hozzáadtam a porított kakaóvajat és jól elkevertem. A gesztenyefagylalt tetejére öntöttem, vigyázva hogy ne legyen vastag a csokiréteg.Tálalásig a mélyhűtőben tartom.