Lencsecurry karfiolrizzsel

  • 2020.03.30.
  • 2

Mivel nem vagyok nagy húsevő, így előszeretettel fogyasztom a növényi fehérjéket, mint pl a vörös lencsét. Mivel a szénhidrát, ami benne van, nemek elegendő mennyiség, ezért köretnek nem rizset vagy tésztát választottam például, hanem inkább karfiolrizset. Nagyon finom!Hozzávalók:
20 dkg vörös lencse1 sárgarépa1 zöld paprika1 vöröhagyma1 dl kókusztej1-2 teáskanál currypaszta (helyette currypor)2 evőkanál olívaolajízlés szerint citromlé, só, őrölt borsA körethez:
1 közepes fej karfiololívaolajcitromlésó, őrölt borsElkészítése:
A karfiolt megmossuk, a leveleit leszedjük, és az ép karfiolt forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük. Ezután kiszedjük, sütőpapírral bélelt tepsire átrakjuk, és meglocsoljuk olajjal. Sóval, borssal megszórjuk, és 220 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát. Ezutén render adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, a sárgarépát, meg a currypasztát. Kavargatva összepirítjuk, beleszórjuk a lencsét, hozzáadjuk a kókusztejet, és 6 dl vízzel felöntjük. Közepes tüzön készre főzzük, sóval, borssal, és kevés citromlével ízesítjük. A karfiolt rózsáira szedjük, késes aprítóban felaprítjuk, majd egy kevés olajjal, citromlével, illetve sóval és borssal ízesítjük. Petrezselyemzölddel megszórjuk, és a lencse curry mellé kínáljuk köretként, rizs helyett.