Krémes brokkolis csirkemell

  • 2020.01.24.
  • 6

Hozzávalók 4 személyre:4 csirkemell filé3 evőkanál zabliszt10 g sörélesztő pehely (helyette reszelt parmezán sajt)2 evőkanál kókuszzsírsó, őrölt borsA tejszínes szószhoz:50 dkg brokkoli (fagyasztott)1 lilahagyma2 dl főzőtejszín1 dl fehérbor4 teáskanál mustár1 teáskanál őrölt paprika2 cikk fokhagyma2 teáskanál kókuszzsír1 evőkanál házi ételízesítőkevés reszelt cheddar sajt (vagy parmezán)Elkészítése:A lisztet összekavarjuk a sörélesztő pehellyel. Sóval és borssal megszórjuk a húst, megforgatjuk a lisztes keverékben.Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, és a húst átpirítjuk rajta (oldalanként kb 5 perc).Ezután átrakjuk egy tepsibe, és 180 fokos sütőben készre pároljuk.A tejszínes szószhoz kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Felöntjük borral, és 1-2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt, 1,5 dl vizet, és az ételízesítőt. Belerakjuk a brokkoli rózsákat (nem szükséges kiolvasztani), és lefedve 3 percig pároljuk.Végül megszórjuk őrölt paprikával, sóval, borssal, és reszelt sajttal és fokhagymával ízesítjük.A húst ezzel a krémes brokkolis szósszal kínáljuk.Tipp: Készítsük mellé a kedvenc köretünket.