Paradicsomos zöldborsó főzelék

  • 2018.07.31.
  • 3

Beérett az idei zöldborsó, a nagy része már betakarítva, a fagyasztóban.Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)20 dkg paradicsom (konzerv)1 kisebb vöröshagyma1 evőkanál zabliszt1 evőkanál kókuszolaj1 evőkanál natúr joghurt1 teáskanál szárított oregánóízlés szerint édesítő pl nádcukor, nyírfacukor, vagy eritritcitromlé vagy balzsamecetsó, őrölt borscsilipaprikaElkészítése:
Egy edényben kókuszolajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát megdinsztlejük rajta.
Megszórjuk 1 evőkanálnyi zabliszttel, lepirítjuk kavargatva, majd felöntjük paradicsommal. Sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük, illetve hozzáadunk 1 dl vizet, és kb 5 percig főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel amennyi éppen csak ellepi, és 8-10 perc alatt puhára főzzük.
Végül joghurttal dúsítjuk, illetve édesítővel és citromlével beállítjuk a megfelelő édes-savanyú ízeket. Ha szükséges, csilivel csípősre ízesítjük.Tipp: Kókuszolajon sült tükörtojással fogyaszthatjuk.