Chia magos cseresznyedzsem (cukormentes)

  • 2018.06.18.
  • 2

Mivel először készítek dzsemet ebben a formában, sajnos nem tudom, hogy így pontosan meddig fog elállni (egyelőre hűtőszekrénybe helyeztem). Bár nem is hinném, hogy sok ideig megmaradna :))Minden esetre nagyon finom lett, majd palacsintában, zabkásában, linzerekben, vagy kenyéren fogja végezni.Hozzávalók:1 kg cseresznye (kimagozva ennyi)25 dkg eritrit (ízlés szerint lehet több is)5 evőkanál chia mag1 teáskanál citromsóElkészítése:Előkészítünk 2 nagy, vagy 3-4 kisebb befőttes üveget, tökéletes állapotban lévő fedővel. Forró vízben megmossuk, esetleg kifőzzük, de a legjobb, ha mosogatógépben 70 fokon elmossuk.A cseresznyét egy edényben 30 percig főzzük, néha megkavargatjuk.Ezután hozzáadjuk az édesítőt, a chia magot, meg a citromsót, és további 15 percig főzzük, sűrűn kavargatva.A dzsemet üvegekbe töltjük, szorosan, légmentesen lezárjuk, és rögtön fejre fordítjuk.
Végül szásazdunsztban hagyjuk kihűlni: jó vastagon bebugyoláljuk meleg takaróval, és lehetőleg olyan helyre tesszük, ahol nincs légmozgás (én pl az ágynemű tartóba raktam).Megj: A chia mag zselés állagot kölcsönöz, és növeli a fehérjetartalmát.

Címkék

Befőzés Dzsem