Epres túrógombóc

  • 2018.05.30.
  • 7

Csupán néhány perc szükséges ennek a finom, egészséges, és diétás gombócnak az elkészítéséhez.Nemcsak desszertnek jó, hanem olyankor is, amikor nagyon gyorsan szeretnénk valami laktató ebédet készíteni. Álomfinom.Hozzávalók 12 darabhoz:25 dkg krémes tehéntúró (diétás változatot használtam)12 dkg zabpehely10 dkg cukor (eritrit)2 evőkanál citromlé1 citrom reszelt héja1 teáskanál vanília aromacsipetnyi só10 dkg házi zsemlemorzsa, 1 evőkanál vaj, 12 nagyobb eperElkészítése:A zabpelyhet késes aprítóban finomra őröljük, de nem teljesen lisztes állagúra, csak legyen nagyon apró.Ezután kb 3,5-4 dl vízben a cukorral, a citromgéjjal, a citromlével, meg a sóval kavargatva összefőzzük. Akkor jó, ha nagyon nehezen kavarható a massza.
A túrót belekavarjuk, és hagyjuk lanygosra hűlni.Közben egy serpenyőben vajon zsemlemorzsát pirítunk.A masszából nedves kézzel gombócokat formázunk, mindenikbe belenyomunk egy-egy szem megpucolt epret.
Végül zsemlemorzsában megforgatjuk.Akinek nem elég édes, tálaláskor porcukorral megszórhatja.Tipp: Őrölt dióban, mandulában, vagy mákban is forgathatjuk.