Vaníliás zabpuding gyümölcsökkel

  • 2018.02.06.
  • 8

Gyakori reggeli nálunk, mert szeretjük, egészséges, hamar megy, laktató, és nagyon finom. A feltét mindig változik, attól függően, hogy éppen mi van itthon.Természetesen sima tejjel is elkészíthető, akinek nincs tejérzkenysége, vagy nem követ vegetáriánus étrendet, de más növényi tejjel (kókusztej, manduatej stb) is mehet.Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál zabliszt1 evőkanál keményítő (tápióka)2-3 evőkanál eritrit vagy xilit édesíteni (ízlés szerint)1 vaníliarúd (vagy 1 teáskanál vanília aroma)0,5 l zabteja tálaláshoz: vegyes gyümölcsök tetszés szerint (lehet fagyasztott is), kókuszreszelék, étecsokoládé reszelékElkészítése:
Egy edényben összekavarjuk a lisztet, a keményítőt, az édesítőt, meg a vaníliát.
Először egy kevés hideg növényi tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet is hozzáadva főni tesszük. Alacsony lángon, folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Melegen tálaljuk gyümölcsökkel, csokoládéval, vagy kókuszreszelékkel megszórva.Tipp: Feltétként magokat (dió, mandula stb), cukormentes lekvárt, mogyoróvajat, vagy egyéb finomságokat is használhatunk.