Zablisztes hamburgerzsemle

  • 2018.01.14.
  • 4

Pihe-puha, ízletes, és egészséges zsemle. A hozzáadott rostoknak (cukkini, útifűmaghéj) köszönhetően lassítja a szénhidrát felszívódását, ezért fogyni vágyók is fogyaszthatják.Fagyasztható, ezért egyszerre akár több adagot is készíthetünk, hogy mindig legyen kéznél.Hozzávalók 6 zsemléhez:
17,5 dkg zabliszt (plusz egy kevés a formázáshoz)2,5 dkg útifűmaghéj (psyllium husk)10 dkg reszelt cukkini2 tojás2 tojásfehérje110 ml víz2 evőkanál citromlé1 teáskanál só0,5 teáskanál fokhagyma granulátum0,5 teáskanál szódabikarbónaA kenéshez meg a zsóráshoz:
2 evőkanál ketchupszezámmagElkészítése:
Egy tálban összekavarjuk először a cukkinit (nem kell kicsavarni!), a tojásokat, a tojásfehérjét, a vizet, meg a citromlevet. Ezután hozzáadjuk a lisztet, az útifűmaghéjat, a sót, a fokhagymát, meg a szódabikarbónát, és jól kikavarjuk. Lágy, ragacsos masszát kapunk, amit 10 percig pihentetünk.
A tészta ezalatt szépen összeáll, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Lisztes kézzel gömbölyűre formázzuk, sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, lekenjük ketchuppal, illetve megszórjuk szezámmaggal.
200 fokos sütőben 25-27 perc alatt megsütjük.