Sonkás brokkoli krémleves

  • 2018.01.17.
  • 7

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg brokkoli40 dkg krumpli8 evőkanál sonka kockára vágva1 vöröshagyma2 evőkanál mentasó1 evőkanál házi ételízesítő1 evőkanál olívaolajőrölt borskenyérszeletek a tálaláshozElkészítése:
Egy fazékban olajat forrósítunk, majd megpároljuk rajta a sonkát, és kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.
Meghámozzuk a krumplit, kockára vágjuk, a hagymás alaphoz adjuk, és kavargatva megpirítjuk. Felöntjük 1,2 l vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és a főzés vége előtt 5 perccel a leveshez adjuk az ételízesítővel együtt.
Ezután az egészet összeturmixoljuk, sózzuk és borsozzuk, végül mentával, és sonkával megszórva tálaljuk.
Pirított kenyérszeleteket kínálhatunk mellé.