Csicseriborsós ropogós sült csirke grillezett citrommal

  • 2018.01.02.
  • 0

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell filé50 dkg csirkecomb1 csicseriborsó konzerv (24 dkg)4 lilahagyma3 citrom4 cikk fokhagyma7 evőkanál olívaolaj3 teáskanál fűszerpaprika4 dl zöldségalaplé80 ml fehérbor1 marék petrezselyemzöldsó, őrölt borsElkészítése:1.



A húst megmossuk, majd egy tálban alaposan összekavarjuk sóval, borssal, paprikával, meg olajjal.2.



A csirkecombokat egy tepsibe helyezzök, felöntjük borral, alaplével, illetve 1 citrom levével, és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.3.



Ekkor kivesszük, és hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, a lecsöpögtetett csicseriborsót, illetve a csirkemellet. Jól meglocsoljuk a tepsiben lévő folyadékkal. 4.



További 20 perc alatt készre sütjük, közben néhányszor meglocsolhatjuk.5.



Közben egy grillserpenyőt felforrósítunk. A citromokat három részre vágjuk, és enyhén megkaramellizáljuk a serpenyőben.6.



A csicseriborsós ropogós csirkét gazdagon megszórjuk petrezselyemzölddel, és grillezett citrommal szervírozzuk.