Banános túrógolyó

  • 2018.01.05.
  • 7

Ezt a finomságot a lányom készítette, Alexa, én pedig a segéd voltam. Néha kedvet kap, hogy kotyvasszon, de elfogyasztani is szereti :) Már egész ügyesen boldogul a konyhában, így 12 évesen.Az ötlet a túrórudiból indult, ő pedig kitalálta hogy banános legyen. Hát ajánlom, mert nagyon finom!Egészséges változatban készült.Hozzávalók:50 dkg tehéntúró2 kisebb banán7 evőkanál por eritrit (vagy 6 evőkanál porcukor)2 evőkanál joghurt1 tasak zselatin (10 g)0,5 citrom leveA bevonáshoz:
25 dkg étcsokoládé (50 %-os kakaótartalmú)4 evőkanál olaj (kókuszolajat szoktam használni)Elkészítése:
Egy botturmix segítségével összeturmixoljuk a túrót, a banánt, a por eritritet, meg a citromlevet.
Egy kis edénykében összekavarjuk a joghurtot, meg a zseltinport, és nagyon alacsony tűzön, folytonosan kavargatva, felmelegítjük, hogy a zselatin elolvadjon. Nem szabad a zselatint felforralni! Ezután a túrókrémhez kavarjuk, és a masszát 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A csokoládét darabokra tördeljük, majd egy kis tálkában, az olajjal együtt mikrózni kezdjük. Közben kivesszük, és megkavargatjuk, hogy a csokoládé ne forrósodjon. Addig ismételjük, amíg a csokoládé, meg az olaj szépen összeolvad.
A megdermedt túrómasszából nedves kézzel tetszőleges méretű golyókat formázunk, majd villára szúrjuk, és megmártjuk csokoládéban.
Egy tálra szedjük dermedni, majd fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.