Puha csokoládékeksz

  • 2017.11.09.
  • 7

Hozzávalók:
12 dkg liszt6 dkg puha vaj5 dkg cukor1,5 dkg cukrozatlan kakaópor1 teáskanál sütőpor1 teáskanál őrölt fahéj1 tojás, néhány csepp rumaromacsipetnyi sóA töltelékhez:
5 dkg tejcsokoládéA bevonathoz:
10 dkg magas kakaótatalmú étcsokoládé1 evőkanál vajElkészítése:
A tésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amennyiben túl lágy, egy kevés időre helyezzük hűtőszekrénybe.
Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk, és kerek kiszúróval kivágjuk. A maradék tésztát újra meg újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, és szaggatjuk. Mindenik tésztalapra egy-egy darabka tejcsokoládét helyezünk, a széleit összenyomkodjuk, majd mindenikből golyót formálunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire heyezzük, és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje enyhén megreped, és kissé ellaposodik, akkor jó. A keksznek ekkor még lágynak kell lennie.
Az étcsokoládét, meg a vajat egy tálkában megolvasztjuk, majd a kihűlt kekszek tetejére kenjük tetszés szerint.

Címkék

Csoki Keksz