Vörösboros sertésgulyás parmezános puliszkával

  • 2017.10.09.
  • 9

Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg sertéslapocka10 dkg szalonna2 sárgarépa2 vöröshagyma3 cikk fokhagyma1 evőkanál sűrített paradicsom1 evőkanál fűszerpaprika5 dl vörösbor2 rozmaring ág1 babérlevélsó, őrölt borsA puliszkához:
15 dkg puliszkaliszt3 dkg reszelt parmezán sajt5 dl húsalaplé5 dl tejsó, őrölt borsElkészítése:
A szalonnát, meg a húst kockára vágjuk, és egy edényben zsírjára sütjük.
Eztuán kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékba szórjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, meg a karikára vágott sárgarépát, és együtt lepirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a paprikát, megkavargatjuk, majd felöntjük borral, és 5 dl vízzel.
Visszarakjuk a húst, babérlevelet, majd fedő alatt, közepes tüzön kb 2 órán át pároljuk, amíg a hús jól megpuhul (a főzés vége előtt 30 perccel adjuk hozzá a rozmaringot).
Egy fazékban felforraljuk a tejet meg az alaplevet, kevés sóval. A puliszkalisztet beleszórjuk, és állandó kavargatás mellett sűrűre főzzük (kb 10 perc).
A végén belekavarjuk a parmezánt, és egy kevé borsot. A gulyás mellé tálaljuk.

Címkék

Főétel