Céklás hummusz sült cukkinivel

  • 2017.09.05.
  • 6

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg csicseriborsó (konzerv)30 dkg cékla2 citrom2 cikk fokhagyma 7 evőkanál olívaolaj5 dkg dió1 kis cukkini4 evőkanál kapor 0,5 teáskanál őrölt köménymagsó, őrölt borsElkészítése: A céklát alaposan megmossuk, majd héjastól alufóliába csomagoljuk, és 200 fokos sütőben 50 perc alatt puhára pároljuk. A cukkinit megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy grillserpenyőben, 2-3 evőkanál olajon pirosra sütjük. Megsózzuk, és őrölt borssal megszórjuk. A céklát meghámozzuk, majd összeturmixoljuk a leöblített csicseriborsóval, a fokhagymával,köménnyel, 8 evőkanál citromlével, 4 evőkanál olajjal, és 1 dl hideg vízzel. Sóval és borssal ízesítjük. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, megszórjuk vele a hummuszt, mellé kínáljuk a sült cukkinit. Apróra vágott kaporral díszítjük.Megj: Paleó pitakenyérrel fogyaszthatjuk.ÉN ebből a lisztből sütöttem pitakenyeret.