Csokis császármorzsa mogyorószósszal, vaníliafagyival

  • 2017.09.14.
  • 8

Egy jó reggeli ötlet, nálunk mindenki nagyon szereti a császármorzsát. Nem sok idő az elkészítése, akár kora reggel is nekiállhatunk, így iskola előtt a gyerekeknek kész a finom reggeli.Hozzávalók 4 személyre:15 dkg liszt5 dkg cukor5 dkg vaj1,8 dl tej3 tojássárgája1 tojásfehérje2 dkg kakaóporcsipetnyi sóA szószhoz és a tálaláshoz:30 dkg tejcsokoládé apróra törve5 dkg mogyoróvaj1 dl tejszín2 dl vaníliafagylaltkevés pörkölt dió vagy mogyoróporcukorElkészítése:A császármorzsához a tojássárgáját kikavarjuk cukorral, meg tejjel, majd hozzáadjuk a kakaóval elvegyített lisztet. A felvert tojásfehérjét beleforgatjuk.Egy serpenyőben 2 dkg vajat forrósítunk, a masszát beleöntjük, és 3-4 percig sütjük, amíg az alja megszilárdul. Ekkor megszórjuk a csokoládé felével, megfordítjuk, majd 1-2 percig sütjük.Két fakanál segítségével darabokra tépkedjük, addig amíg morzsás lesz. Eközben a morzsa minden oldala megsült. A maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk.Egy kisebbe edényben összemelegítjük a mogyoróvajat tejjel, meg tejszínnel.A császármorzsát a szósszal meglocsolva, dióval, a maradék csokival megszórva, és fagylalttal tálaljuk. Porcukorral megszórhatjuk.