Répás-babos tortilla tekercsek

  • 2017.08.23.
  • 2

Hozzávalók 4 személyre:1 kis doboz vörösbab (konzerv, 24 dkg)3 sárgarépa0,5 hagyma1 cikk fokhagyma3 tortilla lap1,5 dl zöldségalaplé1-1 teáskanál currypor és fűszerpaprika
0,5 teáskanál köménymagsó, borskevés olívaolaj és citromlépetrezselyemzöldElkészítése:
Egy nagyobb serpenyőben apróra vágott hagymát, és fokhagymát pirítunk.
A répát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, majd a háromnegyedét hozzáadjuk a hagymás alaphoz, és néhány percig pároljuk. Felöntjük alaplével, fűszerezzük, majd 10-15 percig főzzük. Belekavarjuk a lecsöpögtetett babot, és együtt 5 percig pároljuk.
Összeturmixoljuk, belekavarjuk a félretett répát, sózzuk, és borsozzuk, illetve citromlével ízlés szerint picit savanyítjuk.
Végül a krémmel megkenjük a tortilla tekercseket, és fóliába csomagolva egy kevés időre hűtőszekrénybe helyezzük.
Ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.Tipp: A krémhez csilit is adhatunk, ha szeretjük a pikáns ízeket.