Kókuszos csokoládéhab

  • 2017.08.06.
  • 2

A legfinomabb, legkrémesebb csokoládéhab, amit valaha ettem. Percek alatt kész van, majd egy pici hűtés után máris fogyaszthatjuk a tökéletes csokoládés desszertet.Hozzávalók:
10 dkg magas kakótartalmú étcsokoládé4 dl habtejszín4 evőkanál kókusztej3-4 evőkanál kókuszreszelékHozzávalók:
A csokoládét apróra tördeljük, és összekavarjuk 2 dl tejszínnel, meg kpkusztejjel. Egy nagyobb edényben kevés vizet forralunk, ráhelyezünk egy kisebb edényt úgy, hogy ezt az edényt az alatta lévő víz ne érje. Ebben a csokoládét, meg a tejszínt kavargatva összeolvasztjuk, ezután pedig hagyjuk langyosra hűlni.
A maradék habtejszínt (2 dl) a vaníliával kemény habbá verjük.
Óvatosan beleforgatjuk a langyosra hűlt csokoládét, desszertes edényekbe adagoljuk, és néhány percre hűtőszekrénybe helyezzük, hogy picit megdermedjen.
Kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.Tipp: Mikróhullámú sütőben a következőképpen olvaszthatjuk fel a csokoládét: egy tálikóba helyezzük a csokoládét, meg a tejszínt, majd mikrózzuk, néha pedig kivesszük, és kavargatjuk. Addig ismételjük, amíg összeolvad.