Cini minis műzli házilag

  • 2017.08.09.
  • 0

Kíváncsian figyeltük a gyerekekkel - miközben készítettük- vajon fog-e tetszeni a házi cini minis, meg leszünk-e elégedve..amikor elkészült, megkóstoltuk, leteszteltük, és nekünk nagyon bejött!Hogy könnyebben lehessen fogyasztani, érdemes picit ázni hagyni evés előtt, de magában is lehet ropogtatni :)Hozzávalók (kb 50 dkg-hoz):15 dkg liszt15 dkg teljes kiőrlésű liszt12 dkg nádcukor1,5 dl natúr joghurt2 evőkanál méz2 evőkanál kókuszolaj2 teáskanál őrölt fahéj2 teáskanál vanília aroma2 teáskanál sütőporcsipetnyi sóa kenéshez és szóráshoz: 2 evőkanál kókuszolaj, 2,5 dkg nádcukor, 1 teáskanál őrölt fahéjElkészítése:Egy nagy tálban összekavarjuk a száraz hozzávalókat: a kétféle lisztet, a fahéjat, a sütport, meg a sót.Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, és a tésztát két egyforma részre osztjuk.Két fólia között egyenként 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és 2 cm-es szélességű csíkokra felvágjuk egy éles késsel, vagy pizzavágóval.
Megkenjük kókuszolajjal, illetve megszórjuk cukor-fahéj keverékkel.Egyforma nagyságú kis téglalapokra vágjuk, majd egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a darabokat.A tészta másik felével ugyanígy járunk el.175 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.MIután kihűlt, tejjel fogyasztjuk reggelire.Tipp: Fogyasztás előtt néhány percig hagyjuk állni a tejben a műzlit, hogy puhuljon. Adhatunk hozzá gyümölcsöt tetsztés szerint.