Ribizlis morzsás brownie

  • 2017.07.26.
  • 7

A brownie mindig a legfinomabb sütikhez fog tartozni számomra. Ez a ribizlis-morzsás változat is mennyei, a lágy csokoládémasszához jól passzol a savanykás íz, meg a ropogós réteg.Hozzávalók a tésztához:
15 dkg magas kakótartalmú12,5 dkg puha vaj12,5 dkg barna cukor10 dkg liszt2 tojás2,5 dkg kakaópor0,5 teáskanál sütőporcsipetnyi sóA morzsához:
12 dkg liszt8 dkg piros ribizli8 dkg puha vaj5 dkg barna cukorElkészítése:
A csokoládét darabokra törve a vajjal felolvasztjuk. Végezhetjük vízgőz fölött, vagy mikróhullámú sütőben.
Az egész tojásokat mixerrel nagyon habosra verjük, kb 4-5 perc alatt. A végén a cukrot is hozzáadjuk, úgy habosítjuk. Beleöntjük a csokoládét, lazán összeforgatjuk, majd óvatosan belekavarjuk a sóval, sütőporral, meg a kakaóval elkevert lisztet. A masszát egy kis méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A morzsához egy tálban kézzel összemorzsoljuk a lisztet vajjal, meg cukorral, majd belekavarjuk a ribizlit.
A tészta tetejére morzsoljuk, végül pedig 160 fokos sütőben megsütjük, kb 25 perc alatt. A brownie akkor jó, ha a közepe enyhén lágy marad.

Címkék

Brownie