Ribizlis krémsajtos palacsintatorta

  • 2017.07.25.
  • 6

Itt az ideje egy kis ribizlinek. Mondjuk most palacsintában :)Hozzávalók 8-10 személyre:
60 dkg liszt1 tojás2 dl tej9 dl szénsavas ásványvíz0,5 dl olaj
1 teáskanál cukorcsipetnyi sóA krémhez:
40 dkg mascarpone krénsajt35 dkg piros ribizli15 dkg cukor4 dl habtejszínElkészítése:
A palacsintához valókat a szokásos módon alaposan kikavarjuk, majd a tésztát 10 percig pihentetjük.
Ezután egy jó minőségű serpenyőben, zsiradék nélkül, egymás után 20 palacsintát sütünk (ez a mennyiség kisebb méretű formában jön ki).
Egy tálban a ribizlit összeturmixoljuk a cukorral, és a krémsajttal kikavarjuk. Végül a kemény habbá vert tejszín felét óvatosan belefogatjuk, és ezzel a krémmel a palacsintákat egymásra rétegezzük egy tálon.
A maradék tejszínhabbal kívülről is bevonjuk a palacsintatortát, majd tetszés szerint néhány szem ribizlivel díszítjük.

Címkék

Torta Palacsinta