Zabos túrópuffancs

  • 2017.06.27.
  • 2

Ez a finom reggeli úgy született, hogy valami igazán egészségeset, kalóriaszegényet szerettem volna enni, és nagyjából összekutyultam, amit a hűtőben találtam. Hát remek lett a végerdemény, mert azóta már többször is ettem, hol reggelire, hol vacsorára.Cukormentes, tartósítószermentes eperlekvárt így készíthetünk: az epret megpucolva főni tesszük, majd hozzáadunk ízlés szerint nyírfacukrot, xilitet, vagy eritritet (ki amivel édesít). Amikor felfőtt, chia magot kavarunk hozzá, 1 kg gyümölcshöz úgy kb 4-5 evőkanállal, és üvegekbe töltjük. A chia magtól egy idő után zselés állagú lesz. Azt sajnos nem tudom, meddig áll így el, egyelőre én hűtőszekrényben tálalom, és ilyen finomságokhoz használom :)Hozzávalók:4 tojás4 evőkanál zabpehely4 evőkanál krémes tehéntúró1 evőkanál xilit (nyírfacukor, eritrit stb)1 teáskanál kókuszzsírnéhány csepp vanília aromaa tálaláshoz: krémes tehéntúró, cukor nélküli eperlekvár (vagy más lekvár)Elkészítése:A zabpelyhet turmixgépben (blender), vagy más konyhai eszközzel megőröljük.Villával elhabarjuk a tojásokat, majd a zabliszttel, túróval, xilittel, meg vaníliával kikavarjuk.Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, majd egyszerre négy kisebb lepényt sütünk a masszából.Tálaláskor a tetejére túrót, és lekvárt kenünk.