Túrós-spenótos tortellini zöldborsóval

  • 2017.06.23.
  • 0

A kertem utolsó spenótleveleiből készült. A borsó, meg a cukorborsó még a tavalyi termés, de haamrosan jön az új :)Hozzávalók 4 személyre a tortellinihez:
25 dkg liszt15 dkg spenótlevél1 marék bazsalikomlevél2 tojásnagy csipetnyi sóA töltelékhez:
15 dkg zöldborsó12 dkg juhtúró5 dkg parmezán sajt
0,5 marék mentalevélsó, őrölt borsA raguhoz:
15 dkg zöldborsó10 dkg vaj8 dkg cukorborsó0,5 citrom3 dkg parmezán sajt2 dl húsalaplé1 dl fehérbor, sóElkészítése:
A spenótot meg a bazsalikomot megmossuk, és apróra vágjuk. Összegyúrjuk a lisztet tojással, sóval, és jól kidolgozzuk.
A töltelékhez megfőzzük a borsót, meg a cukorborsót. Mixerrel összekavarjuk a túróval, a reszelt parmezán sajttal, az apróra vágott mentával, illetve sóval, borssal.
Lisztezett felületen inyújtjuk a tésztát papírvékonyságúra, és kb 8 cm átmérőjű köröket vágunk. Mindenikre 1-1 teáskanálnyi tölteléket helyezünk, vízzel a széleit lekenjük, félbehajtjuk, ezután pedig ismét összehajtjuk. Enyhén sós, lobogó vízben néhány perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben felforraljuk az alaplevet, meg a bort, majd addig főzzük, amíg a folyadék mennyisége a felére csökken. Hozzáadjuk a vajat, összefőzzük, majd citromlével, sóval, és borssal ízesítjük. Beleöntjük a tortellinit, meg a kétféle borsót, és összeforraljuk.
Parmezánnal megszórva tálaljuk.