Pizza-kenyér (reform)

  • 2017.06.09.
  • 8

Hozzávalók a tésztához:
35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt3 evőkanál olívaolaj1 evőkanál oregánó2 teáskanál só1 teáskanál méz1 tasak szárított élesztő (7 g)őrölt bors tetszés szerint2,7 dl vízA töltelékhez:
15 dkg gouda sajt5 dkg mag nélküli olívabogyó2 paradicsom4 evőkanál bazsalikom pesztóElkészítése:
A tésztához valókat egy nagy tálban összegyúrjuk. Ezután alaposan megdagasztjuk, ezt végezhetjük dagasztógép segítségével is. Ha a tészta túl kemény, ahatunk még hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas, sima felületű tésztát kapjunk. Letakarjuk, és langyos helyen 1-1,5 órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, téglalap alakúra, és 4 hosszú sávra vágjuk. Mindeniket megkenjük pesztóval. Ezután a tésztasávokat további téglalapokra vágjuk, a sütőforma magasságával megegyező méretűre.
Egy kalácsformát kibélelünk sütőpapírral, függőleges helyzetbe állítjuk (nekitámasztjuk valaminek), és a következőképpen pakoljuk a hozzávalókat: egy tésztalap, egy szelet paradicsom, néhány szem olívabogyó, reszelt sajt. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Ekkor 20 percig kelni hagyjuk, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Szeletekre vágva tálaljuk.