Oreo rakott palacsinta

  • 2017.06.24.
  • 9

Elképesztően finom, csak ajánlani tudom!Hozzávalók 6-8 személyre a palacsintához:
40 dkg liszt2 tojás6 dl tej4 evőkanál olaj1 teáskanál cukorpici sóA töltelékhez:
30 dkg oreo keksz
25 dkg krémsajt (mascarpone)10 dkg vaj7 dkg porcukorA tetejére:
10 dkg étcsokoládé2 evőkanál olaj3 oreo kekszElkészítése:
A palacsinta tésztához valókat kikavarjuk, és a szokásos módon hígpalacsintát sütünk, egy kisebb serpenyőben.
3 kekszet félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan kettészedjük, a benne lévő krémet egy tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, meg a krémsajtot, és csomómentesre kavarjuk mixerrel.
A kekszet késes aprítóban morzsásra aprítjuk, vagy fólia alatt húsklopfolóval összezúzzuk. Egy kis maréknyit meghagyunk a díszítéshez.
A kihűlt palacsintát elkezdjük egymásra rétegezni úgy, hogy vékonyan megkenjük krémmel, majd megszórjuk kekszmorzsával. A műveletet addig folytatjuk, amíg az összes palacsintát leraktuk.
A csokoládét felolvasztjuk az olajjal vízgőz fölött, vagy mikróban, majd a palacsintatorony tetejére simítjuk. Kekszmorzsával megszórjuk, illetve a félretett kekszzel díszítjük.