Epres rolócska

  • 2017.06.12.
  • 9

Annyira finom süteményt készítettem, nem néztem volna ki egy leveles tésztából, hogy tud ennyire jó lenni :) Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki ezt a habkönnyű és ropogós, zamatos eperízű rolócskát!Hozzávalók 20 darabhoz:1 csomag mélyhűtött leveles tészta (40 dkg)1 tojás20 dkg eper10 dkg sűrű natúr joghurt2,5 dl habtejszín (édesített)8 dkg cukor (lehet több is, az eper édességétől függően)1 tasak zselatin (10 g)1 tojásElkészítése:A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni (1-2 óra).
Alumíniumfóliából négyrétegű téglalapokat hajtogatunk (kb 20-ra lesz szükség).A már előre kinyújtott tésztát 1 cm-es szélességű csíkokra vágjuk. A fóliát egy henger alakú tárgyra tekerjük szorosan (kb 2 cm-es átmérőjű legyen a henger), majd egy tésztacsíkot sodorunk rá úgy, hogy a szélei kissé egymásra kerüljenek. Óvatosan görgetünk rajta egyet-kettőt, majd a fóliával együtt a hengerről lehúzzuk. Mindenik tésztacsíkkal és fóliával így járunk el, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.Villával felvert tojással lekenjük, és 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük.Az epret megmossuk, megpucoljuk, majd a cukorral összeturmixoljuk. Belekavarjuk a joghurtot, és ebből a keverékből kiveszünk 1 decit, melyben a zselatint elkavarjuk. Felmelegítjük, majd visszaöntjük az eperhez.
A tejszínt kmeény habbá verjük, és óvatosan a krémhez forgatjuk.Csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a rolókat (mindkét végén nyomunk bele), és egy kevés időre hűtőszekrénybe helyezzük.Tipp: Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.