Epres kekszrolád

  • 2017.06.06.
  • 3

Annyira jól sikerült ez a kekszes desszert, hogy ezután biztosan gyakran fog nálunk készülni. Egyszerű, hamar megy, egészséges, és nagyon-nagyon finom!Hozzávalók:40 dkg zabkeksz, kerek30 dkg zsírszegény tehéntúró20 dkg eper5 dkg nyírfacukor, xilit, vagy eritrit (ki amivel édesít)1 kisebb citrom reszelt héja0,5 teáskanál vanília aromaa bevonáshoz: 15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 1 dl főzőtejszín, 2 eperElkészítése:Megmossuk, és megpucoljuk az epret.Egy tálban összeturmixoljuk a túrót eperrel, cukorral, vaníliával, és citromhéjjal.A keksz egyik oldalát megkenjük 1 teáskanálnyi epres túrókrémmel, majd hozzáragasztunk egy másik kekszet, és a műveletet addig folytatjuk, amíg az összes kekszet sorbaraktuk.Mikróban, vagy vízgőz felett felmelegítjük a tejszínt, majd belekavarjuk az apróra tördelt csokoládét, amíg a tejszínnel összeolvad.
A csokoládét ráöntjük a keksztekercs tetejére, óvatosan elrendezzük, hogy az oldalára is jusson.legalább 3 órára. vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy megpuhuljon.Enyhén ferdén szeleteljük, így a sütemény metszete szép csíkos lesz.