Porhanyós medvehagymás csiga

  • 2017.05.02.
  • 8

Ez a legfinomabb, legomlósabb, és leggyorsabban elkészíthető medvehagymás sörkorcsolya. Langyosan a legfinomabb, és percek alatt elfogy :)Hozzávalók kb 14 darabhoz:40 dkg liszt25 dkg vaj2 dl tejföl1 tojássárgája3 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított)3 teáskanál só1 csokor medvehagyma1 tojás a kenéshezElkészítése:A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk, majd a hozzávalókkat együtt egy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.A tésztát kinyújtjuk téglalappá (30x35), 1 cm vastagságúra, majd szorosan feltekerjük. Kb 2 cm-es szeletekre felvágjuk.Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejét lekenjük villával felvert tojással.200 fokos sütőben 25 percig sütjük.