Narancsos joghurtkrémes piskótatorta bogyósokkal

  • 2017.05.18.
  • 9

Nagyon-nagyon finom ez a torta, mindenkinek ajánlom kipróbálásra, egy könnyű hétvégi desszertként. A gyümölcsök a tetején változhatnak.Hozzávalók:
3 tojás10 dkg cukor10 dkg lisztA joghurtkrémhez:
30 dkg sűrű natúr joghurt12 dkg cukor2 dl habtejszín1-2 narancs1 tasak zselatinpor (10 g)
A tetejére:
35 dkg vegyes bogyós gyümölcs tetszés szerint (málna, szeder, eper, áfonya stb)1 evőkanál cukor1 evőkanál narancslikőrElkészítése:
A narancsot forró vízzel alaposan megmossuk, tiszta szivaccsal jól megsúroljuk. A héját lereszeljük, a levét pedig kicsavarjuk.
A piskótához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekavarjuk óvatosan a tojássárgáját, majd a lisztet. A tésztát egy 18 cm-es kerek tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ezután a formában hűlni hagyjuk, majd a keretet eltávolítjuk.
A krémhez a joghurtot kikavarjuk cukorral, és narancshéjjal. 2 evőkanálnyit egy kisebb edénybe kiveszünk, és a zselatinnal elkeverve meglangyosítjuk. A joghurthoz kavarjuk, végül a kemény habbá vert tejszínt óvatosan beleforgatjuk.
A piskótát tálra helyezzük, és a tortakeretet visszatesszük. Meglocsoljuk alaposan narancslével, a krémet pedig egyenletesen rásimítjuk. Legalább 5 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy megdermedjen.
A gyümölcsöket megmossuk, szárazra töröljük, majd összekavarjuk cukorral és narancslikőrrel.
Eltávolítjuk a tortakeretet, a torta tetejét pedig kirakjuk gyümölcsökkel.Tipp: A joghurtkrém úgy is nagyon finom lesz, ha zöld citrom levével, és héjával ízesítjük. A cukor mennyisége ebben az esetben változhat.

Címkék

Torta