Kagyló saláta

  • 2017.05.30.
  • 2

A kagylót leszámítva, mindent a kiskertemből szereztem be a vacsorához. Annyira szeretem, amikor majdnem minden kéznél van :)Hozzávalók 2 személyre:
2 összmarék spenótlevél1 marék zöldsaláta (tetszés szerint)2 zöldhagyma2 kisebb reteknéhány szál kapor2-3 evőkanál csiliolajnéhány csepp citromlésó, frissen őrölt színes borsElkészítése:
A zöldségeket folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd szűrőbe téve hagyjuk lecsöpögni.
A retket vékony karikára vágjuk, a zöldhagymát pedig ferdén szeleteljük.
Lecsöpögtetjük a kagyló levét.
Egy tányérra szépen elrendezzük a spenótleveleket, meg a salátát. Kirakjuk retekkel, hagymával, illetve kagylóval. Megszórjuk kaporral, sóval, borssal, és csiliolajjal, citromlével meglocsoljuk.Megj: Vacsorára kiváló választás, mert rendkívül alacsony kalóriatartalmú. Fehérjében gazdag étel.