Csirke-burger

  • 2017.05.23.
  • 2

Szeretünk a szabadban tartózkodni, ilyenkor pedig fontos, hogy legyen valami finom harapnivaló is. Jópofa, finom és laktató falatokat is készíthetünk szendvicsnek, például ilyen mackákat, a gyereksereg biztosan díjazni fogja :)Hozzávalók:A zsemléhez:50 dkg kenyérliszt7,5 dkg folyékony vaj3 tojássárgája2 dl tej2 dkg élesztő1,5 teáskanál só1 evőkanál méz1-2 teáskanál fűszerpaprika36 lenmag vagy chia mag a szemeknekA töltelékhez:kb 70 dkg csirkemell1-2 evőkanál méz3-4 evőkanál olaj1 cukkini9 evőkanál majonéz18 tetszőleges salátalevélsó, őrölt borsElkészítése:A tésztához az élesztőt elmorzsoljuk, majd a mézzel 1-2 dl lanygos tejbe kavarjuk. Összekavarjuk a lisztet sóval, paprikával, a tejet pedig a tojássárgájával.Egy nagy tálban összekavarjuk száraz, meg a folyékony hozzávalókat, hozzáadjuk a vajat, és robotgéppel alaposan összedolgozzuk a tésztát. 8-10 perc dagasztás után a tálat letakarjuk, és lanygos helyen 1 órán át kelesztjük.A tésztát 19 egyforma részre osztjuk, és midneniket enyhén lisztezett felületen gömbölyűre formázzuk, átgyúrjuk. Egyik gombócot kinyújtjuk, és 18 orrot, valamint 36 fület vágunk belőle.Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zsemléket, mindeniket lekenjük vízzel, felragasztjuk a malac-orrot, illetve a füleket. Magból szemet teszünk, majd 30 percig pihentetjük.200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.Közben a húst megmossuk, szűrazra töröljük, és 18 darabra felszeleteljük. Serpenyőben olajat hevítünk, és sóval, borssal megszórva, megsütjük a húst. A végén rácsurgatjuk a mézet, és kissé hagyjuk megkaramellizálódni. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a szeletekre vágott cukkinit. Megmossuk a salátát.A zsemléket kettévágjuk, megkenjük majonézzel, majd kirakjuk hús szeletekkel, salátával, és cukkinivel. Beborítjuk a zsemle másik felével.