Zöldborsó-rukkola leves retekkel

  • 2017.03.19.
  • 6

Hozzávalók 4 személyre:
75 dkg zsenge zöldborsó30 dkg krumpli8 dkg rukkola saláta10 retek1 vöröshagyma1 cikk fokhagyma1 l zöldségalaplé1 dl főzőtejszín3 evőkanál citromlé2 evőkanál olívaolaj2 evőkanál vajsó, őrölt borsElkészítése:
Az olajat egy fazékban felmelegítjük, majd megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és a fokhagymát. Hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott krumplit, felöntjük alaplével, és 15 percig főzzük.
Hozzáadjuk a zöldborsót, majd 5 perc főzés után a tűzről levesszük, és a salátát is hozzáadjuk (egy marékkal félreteszünk a tálaláshoz). Az egészet összeturmixoljuk, illetve sóval, borssal, és citromlével ízesítjük. A tejszínt belekavarjuk, és felforraljuk a levest.
Egy serpenyőben, kevés vajon 3 percig pirítjuk a cikkekre vágott retket, majd sóval és borssal megszórjuk.
A levest melegen, a félretett salátával, illetve retekkel kínáljuk.