Metélőhagyma krémleves sajtos pirítóssal

  • 2017.03.14.
  • 8

Hozzávalók:
10 dkg metélőhagyma (snidling)1 nagyobb burgonya1 vöröshagyma2 cikk fokhagyma3 dl főzőtejszín4 szelet rozskenyér4 evőkanél reszelt sajt5 evőkanál vaj8 dl húsalaplésó, őrölt borsElkészítése:
1 evőkanál vajat olvasztunk egy fazékban, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megpároljuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, a kockára vágott krumplit, és kavargatva lepirítjuk.
Beleszórjuk a darabokra vágott metélőhagyma háromnegyedét, felöntjük alaplével, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. A maradék metálőhagymát (néhány szálat tegyünk félre a tálaláshoz), illetve a tejszínt hozzáadva, az egészet összeturmixoljuk. Sózuuk és borsozzuk.
Egy serpemyőben a maradék vajon ropogósra sütjük a csíkokra vágott rozskenyeret.
leMég melegen megszórjuk sajttal, és a forró leves mellé kínáljuk.