Kókuszos csokoládépuding (nyers)

  • 2017.03.07.
  • 1

Olyankor készítem ezt a krémet, amikor édességre vágyom, de olyant szeretnék enni, ami nem káros az egészségre. Egyszerűen csak kanalazok belőle, vagy diétás palacsintát sütök, és ez lesz bele a csokikrém. Sütemények, kekszek töltelékeként is érdemes kipróbálni, nemcsak magában, mert nagyon finom, és tápláló.Igazán finom, krémes kókuszpudinggal lesz, de sima tejjel is el lehet készíteni.Hozzávalók 4-6 személy részére:
4 dl (kókusz)tej5 evőkanál chia mag4 evőkanál cukrozatlan kakaópor3 evőkanál juharszirup (vagy méz)3 evőkanál kókuszreszeléka tálaláshoz: néhány szem mandula, kókuszreszelékElkészítése:
A hozzávalókat egy turmixgépbe öntjük, és addig turmixoljuk, amíg egy sűrű, krémes állagú pudingot nyerünk (kb fél perc). Ha szükséges, édesíthetjük még természetes édesítőszerrel (pl méz, nyírfacukor, eritrtit).
Az igy kapott nyers pudingot desszertes tálikókba adagoljuk, és mindenik tetejét megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel, illetve apróra vagdalt mandulával.Megj: A chia a mentafélék családjához tartozó növény, melynek a legértékesebb része a magja. Rendkívül gazdag omega 3 zsírsavakban, rostokban, mangánban, magnéziumban, foszforban, cinkben, káliumban és B-vitaminokban. Sokféle módon felhasználhatjuk, változatosabbá és egészségesebbé téve így a táplálkozásunkat.