Hideg spenót-avokádó leves füstölt lazaccal
- 2017.03.08.
- 1
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg füstölt lazac10 dkg krumpli3 avokádó2 dkg spenót1 citrom2 evőkanál petrezselyemzöld1 evőkanál kapor1 evőkanál metélőhagyma (snidlng)
1 evőkanál olívaolaj8 dl zöldségalaplésó, őrölt bors, csipetnyi cukorElkészítése:
Egy edényben az olajon lepirítjuk az apróra vágott krumplit, majd felöntjük zöldségalaplével, és puhára főzzük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A spenótot alaposan megmossuk, az avokádót meghámozzuk, a magját kiemeljük.
Egy fél avokádót meglocsolunk citromlével, és félretesszük a tálaláshoz.
A többit a spenóttal együtt a krumplihoz adjuk. Összeturmixoljuk, majd sóval, borssal, és citromlével ízesítjük.
Tálaláskor megszórjuk lazac darabokkal, kaporral, apróra vágott metálőhagymával, illetve kirakjuk avokádó szeletekkel
A szerzőről
Édes otthonunk némi sóval